Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зачистка Криму триває: Окупанти арештували чотирьох свідків Єгови

    Окупаційний суд у Севастополі ухвалив взяти під варту чотирьох жителів міста, підозрюваних у створенні осередку релігійної організації «Свідки Єгови», яка в РФ вважається забороненою.
    «Обшуки пройшли 1 жовтня єговісти проходять за статтею 282.2 Кримінального кодексу Російської Федерації (організація діяльності екстремістської організації.) Сьогодні обрано запобіжний захід — до третьої декади листопада», — повідомляє «Інтерфакс-релігія».
    «Свідки Єгови» на своєму сайті повідомили прізвища заарештованих севастопольців.
    «Силовики в камуфляжі вторглися як мінімум до 9 місцевих жителів. Чотирьох чоловіків і жінку помістили в ІТТ, але до півночі (1 жовтня — ред.) жінку відпустили. (…) Відносно них порушено кримінальну справу за екстремістської статті», — зазначається в повідомленні.
    У свою чергу прокуратура АР Крим та міста Севастополя відкрила кримінальне провадження за фактом проведення 1 жовтня 2020 року силовиками держави-окупанта низки незаконних обшуків у помешканнях можливих учасників релігійної організації «Свідки Єгови» у місті Севастополь та подальшого затримання п’ятьох осіб. Кримінальні провадження розпочаті за статтями Кримінального Кодексу України «Порушення недоторканності житла» та «Незаконне позбавлення волі». За вказані незаконні дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.
    У прокуратурі нагадують, що з початку окупації півострова діяльність релігійної організації «Свідки Єгови» в Криму була незаконно заборонена, її прихильники не мають права на зібрання і піддаються систематичним незаконним кримінальним переслідуванням.

    Найсвіжіше

    Популярне