Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропагандисти РПЦвУ не знають хто напав на Україну і вдають, що це не РФ

    Пропагандист РПЦ в Україні Лев Клименко на проросійському каналі Перший Козацький заявив, що лише історія може розібратись хто правий і хто розпочав російсько-українську війну.

    «Історія одного разу розбереться хто був винуватцем цієї війни та того, що вона вже так довго триває», – сказав проросійський пропагандист.

    Він жодного разу не назвав Росію агресором, не сказав, що саме вона ввела свої війська в Кримі ОРДЛО, напала на Україну і замість цього почав критикувати капелана ПЦУ Романа Грищука.

    Крім того, пропагандист РПЦвУ Лев Клименко, навіть натякнув на капітуляцію України, якщо цього захоче Російська Федерація. «умови війни і умови миру диктують не ваші уявлення про справедливість, а воєнна перевага противника, який нав’яже свої умови капітуляції, або акту про припинення бойових дій», сказав Клименко критикуючи слова предстоятеля ПЦУ про перемогу українців над російським агресором.

    На каналі РПЦвУ назвали “політичним мітингом” і “піаром” проповідь капелана Романа Грищука. Саме від проповіді цього капелана ПЦУ почали тікати московські попи, які були на похороні воїна ЗСУ, Ярослава Карлійчука, вбитого російським снайпером.

    «Його вбив російський агресор, який вдерся на нашу територію, – сказав капелан ПЦУ. — У нашу Україну отці, хто благословив російського агресора прийти сюди зі зброєю. Це патріарх Кирил, який ще тоді сім років тому сказав у посланні до Синоду (РПЦ, – ред.): “Якщо українці сильно не будуть противитись, то русскіє воїни багато крові не проллють”. Згадайте хто благословив початок війни на Донбасі. Де зупинялися найманці Гіркіна – у Слов’янську у Краматорську. В чиїх церквах вони знаходили для себе пристанище? Згадайте у чиїх дзвіницях були їхні бійниці», – сказав священник ПЦУ на похороні.

    Після цих слів священники Московського патріархату покинули похорон і пішли геть.

    «Треба сьогодні говорити про тих, через яких прийшла війна. Хто організовував хресні ходи і зупиняв наших військових, які йшли боронити нашу країну. Згадайте отці, не йдіть, попросіть пробачення у військового», – сказав священник ПЦУ служителям Моспатріархату, які почали покидали похорон.

    Пізніше свою втечу в Моспатріархаті заперечували, хоча є відео на якому її видно.

    Вочевидь така проповідь, що змусила втікати служителів Моспатріархату, неабияк сполохнула пропагандистів РПЦвУ і вони випустили відеоролик, де облили брудом капелана ПЦУ, а його голос на відео спотворили. Але це і не дивно, адже в РПЦвУ не бачать нічого поганого в тому, що їхній патріарх благословляє зброю і воїнів Російської Федерації, бо і самі це роблять в ОРДЛО і Криму. У самому ж відео, вони не можуть сказати, що саме РФ напала на Україну.

    Вочевидь в РПЦвУ вже почали заперечувати очевидне: що їхній патріарх Кіріл благословляє військових ЗС Росії, хоча минулого року патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) навіть благословив Головний храм ЗС РФ разом із комуністичною символікою та фресками із ПВК “Вагнера”.

    Також, варто зазначити, що очільник філії РПЦ в Україні Онуфрій разом із своїми єрархами не встав, щоб вшанувати пам’ять полеглих українських захисників. Він також закликав не вважати за ворогів терористів із так званих «Л/ДНР», а його єпископи освячували пам’ятники «ополченцям», а також прапори на військові кораблі ЗС РФ в окупованому Севастополі. Священники «УПЦ МП» в Криму навіть благословляли на бойові завдання російських моряків, а намісник Святогірської лаври вважає, що війну почала Україна. 

    Таким чином РПЦвУ виступає, як п’ята колона Кремля в гібридній війні РФ проти України. Як таран проросійських сил і знаряддя в руках Новінського-Медведчука, продовжуючи надавати всебічну підтримку їм.

    Не дивно що такі болючі конвульсії у “русского міра” викликають проповіді капеланів ПЦУ, що викривають гріхи Моспатріархату.

    Нагадаємо, нещодавно Митрополит ПЦУ Димитрій (Рудюк) заявив, що не бачить сенсу в існуванні РПЦ, бо та не закликає війська РФ припинення війни з Україною. Крім того, митрополит назвав РПЦвУ «п’ятою колоною, яка чекає коли прийде Путін і їх усіх визволить».

    Найсвіжіше

    Популярне