П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Попри відеодокази, у РПЦвУ заперечують, що втекли з похорону воїна ЗСУ

    У Чернівецькій єпархії РПЦ в Україні заперечують, що їхні священнослужителі 16 квітня втекли з похорону українського військовослужбовця Ярослава Карлійчука, коли почули від священника ПЦУ Романа Грищука, що їхній патріарх Кіріло (Гундяєв) благословив російських солдатів вбивати українців.

    Хоча на відео добре видно як служителі РПЦ покинули похорон ще до його завершення, офіційне їхнє видання єпархії все заперечує.

    «Українські ЗМІ, в яких не працюють професійні журналісти, поширіють недостовірну інформацію про те, що “розгромне слово” капелана ПЦУ змусило тікати православних священників з похорон», – йдеться у виданні (орфографія збережена).

    У єпархії Моспатріархату навели фотографії із своїми служителями, зроблені до проповіді священника ПЦУ Романа Грищука про благословення патріарха РПЦ на вбивство українців, яка змусила втікати духовенство філії РПЦ в Україні із похоронів.

    «…батьки воїнів АТО не бажають ховати своїх дітей у розколі та не бажають перетворювати похорон, таку важливу і трагічну для кожної сім’ї подію, у політичний мітинг…Верх цинізму – піар на смерті ближніх», – підсумували у РПЦ.

    Нагадаємо, що існує відео, на якому видно, що після слів отця Романа Грищука, служителі моспатріархату поспіхом залишили відспівування українського героя Ярослава Карлійчука, в той час, як інші люди стоять і слухають до кінця.

    Щобільше, після проповіді священника ПЦУ до нього підійшли рідні вбитого воїна і подякували йому за правдиві слова. Як повідомили нам очевидці похорону «до священника (ПЦУ, – ред.) була велика черга і 10 хвилин до нього підходили люди і дякували».

    Найсвіжіше

    Популярне