П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл похапцем освятив напівпорожній головний храм ЗС РФ

    14 червня, в Неділю всіх святих та в день народження легендарного українського націоналіста Євгена Коновальця, патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) очолив чин великого освячення Собору Воскресіння Христового – головного храму Збройних сил Російської Федерації.
    Це перша поява Предстоятеля РПЦ на публічному богослужіння після Великодня, повідомляє «Кредо».

    Богослужіння відбулось в майже порожній будівлі собору, що побудований в підмосковному парку «Патріот». На урочистостях був присутній міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу, кілька його заступників, один з помічників Президента РФ Владімір Мєдінскій та військовослужбовці різних родів військ.

    До слова, богослужіння відбувалось за дуже скороченою програмою. Чин освячення зайняв менше години, літургія звершувалась з явними скороченнями. При цьому, соціальна дистанція між присутніми не дотримувалась, захисні медичні маски також відсутні.

    Наприкінці богослужіння, патріарх Кіріл промовив антикоронавірусну молитву і звернувся до присутніх із словами: «Храм стане патріаршим собором, а я стану його настоятелем», – повідомив Предстоятель РПЦ.

    Фактично, перші особи російської держави проігнорували дану подію, не зважаючи на її розкрученість у медійному просторі.

    Чим був так сильно зайнятий Владімір Путін у своєму таємному бункері цього недільного ранку, що пропустив освячення головного храму ЗС РФ, на разі, не повідомляється.

    Найсвіжіше

    Популярне