Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Щорічне чудо Богоявлення – Йордан повертає свою течію у зворотному напрямку (ВІДЕО)

    Orthodox times опублікував відео на якому зафіксоване щорічне чудо на Святій Землі у свято Богоявлення, за яким слідує Єрусалимський Патріархат. Якщо стояти з боку Ізраїлю, річка Йордан зазвичай тече праворуч. Однак під час водосвячення на Богоявлення відбувається чудо, яке, як кажуть, також відбулося в день хрещення Ісуса в цій самій місцевості: «Йордан повернувся назад».

    Під час церемонії, яку очолюють патріарх Єрусалимський (який стоїть з боку Ізраїлю) та один із православних священиків Йорданії (з йорданської сторони), вода продовжує текти, як зазвичай, управо.

    Однак, щойно Патріарх і йорданський священик скидають Хрест у річку, співаючи «En Iorthani Vaptizomenou Sou Kyrie» («Коли в Йордані хрестився Ти Господи»), вода місцями починає таємничо коливатись.

    Потім коливання поширюється, і річка розвиває дві течії, одна біжить праворуч, а інша — ліворуч, при цьому дві течії нарешті зливаються одна в одну! Зрештою, через кілька хвилин диво звершується.

    Нова течія неухильно тече. Йордан перевернув свою течію, як тоді, коли в ньому хрестився і благословив сам Бог. Чудо відбувається, поки Хрести знаходяться в річці. Коли їх виймають, Йордан нормалізує свою течію.

    Найсвіжіше

    Популярне