Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Головний храм Збройних сил Росії прикрасили вітражами з серпом і молотом

    На території Російської Федерації у головному храмі Збройних сил Росії з’явилися зображення серпа і молота на вітражах.
    Судячи з фотографії, опублікованої в соцмережах, вітражі храму прикрасили зображенням ордена «Великої Вітчизняної війни» з перехрещеними серпом і молотом на тлі червоної зірки. Дану інформацію підтвердили російські ЗМІ.
    Цей орден – перша радянська нагорода в роки війни, яка була розділена на ступені: наприклад, нагороду першого ступеня отримали близько 300 000 осіб.
    Раніше ми повідомляли, що Головний храм Збройних сил Росії «прикрасять» фотографіями батька Володимира Путіна і діда Зеленського.
    Після 1985 року всі учасники війни отримали орден Вітчизняної війни 1-го або 2-го ступеня на честь ювілею, проте багато ветеранів відмовлялися від нього, бо не вважали, що мають на це право.
    Читайте також: Православний сталінізм: Чому в РПЦ полюбили Сталіна.
    На сайті Міноборони Росії зазначено, що в храмі Збройних сил Росії будуть вітражі із зображенням 40 російських і радянських військових нагород.
    Відкриття храму заплановано до 75-річного ювілею перемоги. За задумом російської влади «він буде символізувати духовність російського воїнства, що піднімає меч тільки для захисту своєї Батьківщини».
    Нагадаємо триває війна з російським окупантом, а в Україні ще досі продовжує існувати церква Московського Патріархату. Українці воюють із вірусом “руского міра” і з коронавірусом.

    Найсвіжіше

    Популярне