Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ заявили, що візит Папи Римського до України погіршить відносини Ватикану з РФ

    У філії Московського патріархату в Україні впевнені, що візит глави Римо-католицької церкви Папи Римського Франциска до України погіршить відносини Ватикану із російською стороною.

    Про це ресурсу Моспатріархату «Правблог» розповів керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній (Паканич).

    «Папа піддасть ризику свої контакти із російською стороною. Тим більше, скоріш за все, йому прийдеться брати участь в “Кримській платформі”. І враховуючи глибоку політику Ватикану протягом століть, можна сказати, що вони у всіх питаннях потупають так, щоб не нашкодити перш за все своїм проєктам, своїм намірам в житті, в історії», – сказав єрарх РПЦвУ.

    Він також додав, що візит Папи Римського в Україну малоймовірний.

    З усім тим Паканич прогнозує, що в разі візиту можлива підтримка збоку РКЦ Православної Церкви України. Така підтримка, за словами Антонія (Паканича), може потягнути за собою переформатування міжконфесійних відносин в усьому світі.

    Нагадаємо глава Католицької церкви Папа Римський Франциск ще не дав відповіді на запрошення президента Зеленського відвідати Україну з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності.

    25 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль передав запрошення папі Франциску від президента Володимира Зеленського здійснити візит до України з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності.

    Найсвіжіше

    Популярне