Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    В Бельгії велелюдно відсвяткували православну Пасху

    У неділю, 5 травня 2024 року, в Архієрейському соборі святих Архистратигів у Брюсселі з належною урочистістю та благоговінням було звершено Богослужіння, яке очолив митрополит Бельгії, екзарх Нідерландів та Люксембургу владика Афінагор. У ньому також взяли участь єпископ Аполлонійський Іоаким та духовенство міста Брюсселя.

    Про це повідомляє fosfanariou.gr

    Євангеліє було прочитано владикою Афінагором грецькою мовою, а потім іншими священнослужителями – французькою, нідерландською, німецькою, латиною, арабською, турецькою, слов’янською, українською, сербською, румунською, болгарською, грузинською, польською, албанською, англійською, африкаанс та давньогрецькою.

    Великодню полуношниця було також урочисто звершено ввечері напередодні, 4 травня 2024 року, в тому ж Архієрейському соборі. Численні віруючі прийшли розділити радість Воскресіння та отримати благословенний Благодатний вогонь від владики. Після всеношної було звершено Пасхальну утреню та Божественну літургію.

    У Великоднньому богослужінні взяли участь генеральний консул Греції пан Василій Зармбаліс, почесний посол Греції в Бельгії пан Діонісій Каламврезос, делегація грецьких офіцерів з НАТО та представники грецьких громадських організацій.

    Нагадаємо, Екзарх Вселенського Патріарха закликає українців нести світло Воскресіння Христового у світ.

    Найсвіжіше

    Популярне