П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Роспатріот наглядно продемонстрував, як повинна виглядати справжня російська ненависть та нетерпимість

    “Духовний фронт” писав раніше, як священника Російської православної церкви Алєксєя Умінского зацькували в ефірі телеканалу “Спас” за його заклик проявити милосердя і дозволити лікарям надати медичну допомогу російському опозиціонеру Алєксєю Навальному.

    Скандал набув неабиякого резонансу і громадськість виступила на захист священника, зажадавши вибачень від телеканалу “Спас” і від Сєргєя Карнаухова, який дозволив собі агресивні висловлювання в адресу клірика на вказаному телеканалі.

    Редакція телеканалу “Спас” досить оперативно висловила вибачення священнику Алєксєю Умінскому, при цьому, висловлені ними слова виглядали досить стандартними для такої процедури.

    Свої “вибачення” висловив і Сєргєй Карнаухов. “Credo press” оприлюднило допис Карнаухова у власному блозі, хоча, його слова, як для вибачення, виглядають досить незвичними.

    Наведемо уривки його “вибачення” зі збереженням стилістики та словника.

    Ви вульгарні, брудні, криваві, чванливі, які щось намагаються мені говорити про мораль та християнську етику. Хто ви всі? Я кожному з вас, власівська мерзота, що живе на гроші Ходорковского, кожному, хто бере участь в атаці на Росію в ланках Навального, всій людинонаволочі кажу, я підтверджую кожне своє слово. Ви хочете, щоб я попросив вибачення? Продовжувачі нацистів і власівскої наволочі, відходи, запам’ятайте. Мої коліна схиляться лише перед прапором моєї держави! І поки я буду живий, я буду давити вас до хрусту. Нелюдь фашистська“, – написав Карнаухов.

    Дійсно, вибачення досить незвичне. Хоча, з іншого боку, сказані ним слова є взірцем сучасної нетерпимості, злоби та ненависті до інакомислення, яких вимагає від своїх вірнопідданих Кремль.

    Втім, роспатріот Карнаухов, продукуючи потік токсичної люті, так захопився, що випустив з уваги один важливий факт.

    Він кілька разів висловив нетерпимість до “власівської наволочі”, вочевидь, маючи на увазі Російську визвольну армію генерала Власова часів Другої світової війни, що воювала на боці Третього рейху, і поряд з цим висловив готовність схилитись перед прапором своєї держави. Карнаухов, імовріно, забув, що триколор, який є державним прапором РФ, був прапором армії генерала Власова.

    Роспатріоти, звісно ж, можуть не погодитись, мовляв це був прапор Росії часів Петра І. Пригадавши, що великий імператор запозичив триколор, взявши за зразок триколор Королівства Нідерланди, яке люб’язно будувало флот для російського самодержця, прикрашаючи його своїми стягами.

    Але суті це не змінює. Генерал Власов воював проти Совєцького Союзу з триколором в руках. І саме перед прапором Власова Карнаухов сьогодні готовий схилитись.

    Та все ж, не варто дивуватись таким протиріччям, що лунають з вуст роспатріотів, оскільки базові знання історії не входять до обов’язкових характеристик вірнопідданих Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне