Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Священника РПЦ зацькували на телеканалі “Спас” за його заклик надати медичну допомогу Навальному

    На скрєпоносному і високодуховному телеканалі Російської православної церкви зафіксовано спалах ненависті та злоби у відношенні московського священника Алєксєя Умінского.

    Як повідомляє “Собеседник”, причиною для інформаційної атаки на “свого ж” клірика став його виступ, у якому він закликав якнайшвидше надати медичну допомогу опозиційному політику Алєксєю Навальному, який перебуває в ув’язненні.

    У своєму зверненні священнослужитель нагадав слова Ісуса Христа, “який закликає до кожної людини, котра перебуває за ґратами, ставитись як до нього самого”.

    Як бачимо, ані слова політики, ані агресії чи навіть натяків на екстремізм у промові Алєксєя Умінского не вбачається. Та, як виявилось, скрєпоносці та роспатріоти вважають інакше.

    Зокрема, доцент Російської академії народного господарства та державної служби при президентові РФ Сєргєй Карнаухов продемонстрував в ефірі високодуховного транслятора скрєп – телеканалі “Спас” – як повинна виглядати сучасна російська нетерпимість до інакомислення.

    Карнаухов закликав розпочати зачистки духовенства, яке сприяє, за його висловом, “помаранчевим революціям”.

    “Якщо РПЦ – моя церква – не почне займатись тверезо і холоднокровно боротьбою з кольоровими політтехнологіями всередині православних парафій, то ми найближчим часом постраждаємо від священників, які ставатимуть основними гравцями навіть не проти церкви, а конституційного ладу Росії”, – зауважив він.

    Карнаухов не зупинився на сказаному і, не надавши будь-якого фактажу, звинуватив Умінского в тому, що він за свою “деструктивну” діяльність отримує фінансування від політика Міхаіла Ходорковского.

    А наостанок, “захисник скрєп і держави російської” взагалі назвав клірика екстремістом: “Перед нами фактично злочинець, тільки в рясі. Який займається екстремізмом. Чому у його відношенні не застосувати кримінально-правових заходів?”, – заявив Карнаухов.

    Скандальний випуск на телеканалі “Спас” прокоментував відомий блогер та місіонер Андрєй Кураєв, який назвав виступ Сєргєя Карнаухова “взірцевою п’ятихвилинкою ненависті тривалістю у 15 хвилин”.

    Ми ж, своєю чергою, зауважимо, що священнику РПЦ Алєксєю Умінскому не варто засмучуватись через цькування, оскільки йому досить крупно пощастило. Пощастило у тому сенсі, що зважаючи на сучасні реалії Російської Федерації, з вуст високодуховних скрєпоносців могли прозвучати заклики спалити його живцем або закатувати до смерті на одній з площ Москви. Можливо навіть, було б запропоновано зробити це на Червоній Площі або ж перед Храмом Христа Спасителя.

    Принагідно нагадаємо, священник РПЦ Алєксєй Умінскій був одним з тих, хто підписав відкритий лист священників та вірян Російської православної церкви, Римо-католицької церкви, християн інших конфесій, активістів з Росії та інших держав, у якому прозвучали слова солідарності та підтримки християнам Білорусі, а також, засуджено насильство з боку білоруських силовиків.

    Найсвіжіше

    Популярне