Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Нова серія “Паломніци” Марченко: Проросійська агітка про “братовбивчу війну”

    Дружина Віктора Медведчука випустила чергову серію “Паломніци”, присвячену Святогірській лаврі, у якій розповіла про “братовбивчу війну” в Україні та жодним словом не обмовилась про російську агресію на Донбасі.

    На тлі чергового загострення на східному фронті і тиражування РФ фейків про “громадянську війну” в Україні Оксана Марченко презентувала шостий фільм із серії “Паломніца”. У ньому телеведуча розповідає про Святогірську лавру на Донеччині, розмірковує про “братовбивчу війну” та відверто спекулює на темі війни та миру. До речі, за благословення митрополита Онуфрія, пише Сергій Руденко на Espreso.tv.

    Так-так, саме про ту Святогірську лавру, яка 2014 року перетворилася на прихисток для російських бойовиків, які розпалювали вогонь війни на Донбасі. Три роки колишній “міністр оборони ДНР” Ігор Гіркін під час бесіди з екс-спікером РПЦ, протоєреєм Всєволодом Чапліним як священники УПЦ МП освячували прапори найманців. “Уся моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, єромонахів Святогірської лаври. Повністю. До останньої людини. Вона була не дуже велика, але була. У нас одним із підрозділів у слов’янській бригаді командував послушник Святогірської лаври. До того ж послушник, який займав досить серйозне становище у Лаврі, але господарське”, – стверджує Гіркін.

    Слова російського терориста підтверджує і Герой України Ігор Гордійчук. За його словами, у Святогірській лаврі переховувався чеченський загін спецназу, “кадирівці”. Гордійчук каже, що у печерах перебувало більше сотні терористів, зброя та боєприпаси. Цю ж інформацію підтверджує нинішня очільниця Міністерства ветеранів, генерал-майорка “СБУ” Юлія Лапутіна.

    Утім, про це Оксана Марченко, звісно ж, жодним словом не згадала у фільмі. Хоча у кіно куми Путіна знявся і настоятель Святогірської лаври, митрополит Арсеній. Натомість обоє багато розмірковують на тему “братовбивчої війни” в Україні та біженців, які після російської агресії змушені були тікати з окупованої частини і ховатися у лаврі. Про те, хто розв’язав війну на Донбасі Марченко – анічичирк.

    “З 2014 року лавра знову на рубежі і знову обіймає своїми стінами всіх стражденних. Бо увесь цей час неподалік від монастиря рвуться снаряди, горять будинки, гинуть люди”, каже Оксана. І жодного слова про Росію, жодного слова про Владіміра Путіна, жодного слова про окупацію. Лише про українських братів, які один одного вбивають на сході України.

    Для ілюстрації своєї версії Оксана показує у фільмі двох жінок, які втратили своїх дітей по обидві сторони фронту. І показує їх у одному кадрі, промовляючи: “У прогресивному XXI столітті брат як і раніше вбиває брата. Якщо цивілізація будується на братовбивстві – вона приречена”.

    Словом, у Оксани Марченко вийшла ідеальна проросійська агітка про “громадянську війну” і про те, як Московський патріархат, який 2014 року освячував прапори гіркіних, рятує людей від війни. Хоча кума Путіна, яка б’є поклони у храмах і демонструє свою набожність, могла б розказати і про роль її родини у тому, що відбувається на сході України. Хоча б про те, як дизпаливо з “Новошахтинського заводу нафтопродуктів”, розташованого у Ростовській області, використовували для заправки російських танків на окупованих територіях України. За твердженням секретаря РНБО Олексія Данілова, власницею цього заводу є саме Оксана Марченко. Скажіть, от як людина, яка сама причетна до війни, може грати роль миротвориці і паломниці?

    Марченко, як відомо, нині знаходиться під санкціями РНБО за причетність за фінансування тероризму в так званій “ЛНР”. Про це було оголошено ще 19 лютого 2021 року. Утім, нинішній статус не заважає Оксані Марченко й далі тиражувати наративи “руского міра” в Україні. І тут питання вже до тих, хто керує українською державою: чому дружина Медведчука і далі є учасницею гібридної війни Росії проти України? Хто зупинить Оксану Марченко?

    Найсвіжіше

    Популярне