П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Джо Байден вперше поговорив телефоном з Володимиром Зеленським

    Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

    Про це інформує “Українська правда”, посилаючись на власні джерела та допис українського лідера у Twitter.

    Відомо, що президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям тривалої агресії Росії на Донбасі і в Криму. Глава Білого дому підкреслив прихильність своєї адміністрації пожвавленню стратегічного партнерства між країнами на підтримку плану Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях, які забезпечують справедливість, безпеку і процвітання народу України.

    Володимир Зеленський, своєю чергою, наголосив, що він готовий і рішуче налаштований продовжувати реформи в Україні.

    “Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців”, – написав Зеленський у Твіттер.

    Сторони спілкувались щонайменше хвилин 30-40, при цьому, левова частка діалогу стосувалась безпекової ситуації на Донбасі та триваючої російської агресії у відношенні України.

    Нагадаємо, 1 квітня цього року міністр оборони США Ллойд Джеймс Остін ІІІ під час телефонної розмови із міністром оборони України Андрієм Тараном запевнив, що Сполучені Штати Америки готові підтримати Україну в разі ескалації російської агресії.

    Того ж дня, у ЗМІ з’явилось повідомлення, що Європейське командування збройних сил США підвищило рівень боєготовності з “можливої ​​кризи” до “потенційно неминучої кризи” після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню, що призвело до загибелі чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

    Найсвіжіше

    Популярне