П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільниця Мінветеранів Юлія Лапутіна зустрілася з екзархом Вселенської Патріархії в Україні Михайлом Аніщенком

    Зустріч з такими людьми надихає і додає сил працювати заради збереження України вільною.

    Такими словами в пресслужбі Міністерства у справах ветеранів описали зустріч очільниці відомства Юлії Лапутіної з екзархом Вселенської Патріархії в Україні, єпископом Михайлом Аніщенком.

    “Присутність в Україні представництва Вселенського Патріархату є свідченням великої Божої милості для православних українців”, – розповідає Юлія Лапутіна.

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, єпископ Михайло Аніщенко, який виріс на Волині, пройшовши особливий духовний шлях в різних країнах світу, знову повернувся до рідної землі, щоб зміцнювати віру українців та підкреслити єдність Православ’я в Україні з православним світом.

    Під час зустрічі також йшлося про важливість підтримки релігійних свобод, розвитку духовності в Україні та релігійну дипломатію.

    Єпископ Михайло Аніщенко відзначив неоцінену роль українських захисників у збереженні нашої країни та в обороні майбутнього нашого народу.

    «Духовний фронт – це не тільки боротьба проти всіх видів пропаганди агресора, укріплення віри українців у свої сили та в перемогу над ворогом. Це і підтримка воїнів та допомога їм у поверненні до мирного життя. І гідне вшанування тих, хто віддав своє життя за волю України. Захисники першими почали запроваджувати в Україні світоглядне сприйняття українців як нації», – підкреслила Юлія Лапутіна.

    Очільниця Мінветеранів також поділилася з єпископом планами про створення разом з духовенством мобільних груп для реабілітаційної роботи з ветеранами у найвіддаленіших куточках України. А на місцях для допомоги ветеранам, родинам загиблих захисників України об’єднають зусилля територіальні відділи Мінветеранів та місцеві осередки церков.

    Найсвіжіше

    Популярне