Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У монастирі ПЦУ в селі Жидичин розпочали підготовку археологічних робіт

    У чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, відбулася нарада з підготовки археологічних робіт на території обителі. Про це повідомив Центр туристичної інформації «Zhydychyn Center – Жидичин-центр».

    Відпрацьовано робочі моменти вивчення фундаментів колишнього келійного корпусу, що збереглись. Аби правильно, зокрема, виконати заміри, спільно з науковцями розроблено план дій, і найближчим часом буде розпочато дослідження. Отримані результати стануть основою для нового проєкту – відновлення втраченої будівлі монастирського комплексу.

    В обговоренні взяли участь намісник луцького Хрестовоздвиженського братського монастиря ігумен Никодим (Смілий), насельник жидичинської обителі ієромонах Сильвестр (Громик), науковий співробітник Інституту археології НАН України Антон Панікарський і заступник директора Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Віктор Баюк.

    Рештки корпусу, що міг зазнати руйнації під час різних воєн, знаходяться при в’їзді до обителі.

    Пресслужба Волинської єпархії ПЦУ

    Світлини Центру туристичної інформації «Zhydychyn Center – Жидичин-центр»

    Нагадаємо, в лютому цього року спецслужби Росії запустили чергову провокацію: від імені братії Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря Православної Церкви України було поширене фальшиве «Звернення», в якому згадувалося ім’я одного з архієреїв ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне