Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Мешканців 20 будинків російського Кірова виселяють через передачу їх у власність РПЦ

    Новинами про апетити Російської православної церкви у питаннях загарбання якомога більшої кількості об’єктів нерухомості вже давно не здивуєш пересічного читача.

    Практично у кожному регіоні Російської Федерації єпархії РПЦ з несамовитим завзяттям апелюють до місцевої та федеральної влади з численними проханнями передати їм у власність землі, будівлі, музейні приміщення. На диво, влада досить часто йде на зустріч російській церкві, а подеколи навіть сама ініціює роздачу духовенству нерухомість.

    Подив та навіть обурення може викликати, хіба що, масштаби та темпи, якими коштовне майно перекочовує з державної чи муніципальної власності у власність РПЦ.

    Зокрема, нещодавно стало відомо, що міська адміністрація міста Кіров планує передати Вятській єпархії РПЦ 20 об’єктів нерухомості загальною вартістю 18 мільйонів рублів. Про це розповів місцевим ЗМІ директор департаменту муніципальної власності адміністрації Кірова Вадим Токарєв, пише “МК.РУ”.

    При цьому, кошти на виселення мешканців з будівель будуть виділені у рамках програми переселення з аварійного помешкання.

    Відомо, що єпархія РПЦ ще у 2016 році подала відповідні звернення і надала історичні довідки, які підтверджують релігійне призначення об’єктів нерухомості.

    Навіщо Вятська єпархія РПЦ так завзято прагне отримати у власність 20 будівель, які, нібито, перебувають в аварійному стані, наразі, не зрозуміло. Але, якщо тримати у пам’яті той факт, що на переселення мешканців місцева адміністрація ще й витратить чималу суму бюджетних коштів, то думки про недобросовісну схему розподілу муніципального майна самі собою спадають на думку.

    Нагадаємо, Російська православна церква шаленими темпами нарощує власні потужності у сфері нерухомості. Зокрема, у Смоленську РПЦ заволоділа будівлею дитсадка в результаті винахідливої схеми, у Калінінградській області РПЦ має всі шанси отримати у власність замок Георгенбург для облаштування у ньому резиденції єпископа місцевої єпархії, а у Санкт-Петербурзі, після оформлення власності на ряд будівель Олександро-Невської лаври, представники РПЦ заявили, що церква має стати розпорядником всього Монастирського острову, на якому розташована лавра.

    Найсвіжіше

    Популярне