Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російським ЗМІ довіряють лише 4% українців – дослідження

    На пресконференції фонду “Демократичні ініціативи”, що присвячена вшануванню пам’яті української соціологині Ірині Бекешкіної, дослідники розповіли кому українці найбільше довіряють, а кому ні, повідомляє 5-й канал.

    Згідно з наданими статистичними даними, українці найбільше довіряють волонтерам та ЗСУ. У відсотках це – 74% та 66% відповідно. Далі йде церква. Українське населення довіряє церкві на 52%.

    Президенту України довіряє третина респондентів. Доволі непоганий рівень довіри мають силові структури, пояснюють на пресконференції: приміром, патрульна поліція користується довірою українців на 34%, Нацполіція ж загалом має 29%.

    І що не може не тішити, так це відсоток довіри та недовіри російським ЗМІ. Не довіряють їм 78% респондентів, довіряють же – усього 4%.

    Нагадаємо, після закриття 3-х каналів Медведчука у московському патріархаті попросили владу не чинити з нею так, як із проросійськими каналами. Для протидії імовірним санкціям, РПЦвУ створила “Спілку православних адвокатів”. Водночас РПЦвУ вимагає припинити діяльність сайту “Миротворець”, який регулярно викриває злочини РФ та єрархів МП проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне