П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній зустрівся з президентом Литви Ґітанасом Наусєдою

    Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Епіфаній 18 березня зустрівся з Президентом Литовської Республіки Ґітанасом Наусєдою та його дружиною Діаною і обговорив з високоповажними гостями релігійну ситуацію в Україні та вплив на неї пандемії коронавірусної хвороби. Окрім того, мова йшла про систематичне порушення прав релігійних громад ПЦУ й загалом прав людини в тимчасово окупованому Криму та окремих районах Донбасу.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    При цьому Блаженнійший владика висловив тверде переконання, що з Божою допомогою усі виклики буде неодмінно подолано.

    Зі свого боку Ґітанас Наусєда запевнив Його Блаженство, що Литва продовжуватиме свою підтримку України, а питання Криму і Донбасу не будуть забуті.

    «Ми вдячні за слова підтримки та розуміння ролі Церкви. Особливо хочу подякувати за допомогу, яку українці відчувають з боку Литви у цей нелегкий час. Нехай береже Вас Господь», – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

    Фото: ПЦУ

    Нагадаємо, раніше предстоятель ПЦУ зустрівся із міністром закордонних справ Литви та рідними полонених українців. Також Глава МЗС Литви переконаний, що Люблінський трикутник наближає євроінтеграцію України.

    Україна та Литва співпрацюватимуть для захисту культурної спадщини та спільної історичної пам’яті, зокрема щодо відновлення надгробка князя Костянтина Острозького в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, зруйнованого у 1941 році.

    Найсвіжіше

    Популярне