Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Глава МЗС Литви переконаний, що Люблінський трикутник наближає євроінтеграцію України

    Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс висловив переконання, що ініціатива “Люблінський трикутник”, яка об’єднує Україну, Литву і Польщу, наближає євроінтеграцію України.

    Про це він розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

    На запитання про ефективність такого формату міжнародної співпраці, і яких результатів очікує від його роботи, він відповів наступне.

    “Думаю, що цей формат дуже корисний. І я впевнений, що цей формат можна розширити, говорити не лише про політику. Ми могли б обговорювати також спільну історію, геополітику, економіку та багато інших речей. Така комунікація дозволяє певною мірою структурувати нашу співпрацю”, – розповів очільник зовнішньополітичного відомства Литовської Республіки.

    “Це, безперечно, дуже корисно і наближає євроінтеграцію України”, – наголосив Ландсберґіс.

    Нагадаємо, “Люблінський трикутник” – тристоронній формат взаємодії України, Литви та Польщі, створений міністрами закордонних справ цих країн у липні 2020 року.

    Учасники формату домовилися координувати дії задля захисту міжнародного права у контексті російської агресії проти України, як у тристоронній координації, так і в міжнародних організаціях: НАТО, ООН, ЄС, Раді Європи та ОБСЄ.

    Найсвіжіше

    Популярне