П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Видання РПЦвУ виклало фото розбитої окупантами школи і звинуватило український уряд

    Пропагандистське видання «СПЖ» опублікувало фотографію розбитої терористами «Л/ДНР» школи, що знаходиться у Торецьку, щоб проілюструвати роздуми скандальновідомого служителя РПЦвУ Луки (Коваленко), в яких той писав про «теорію розбитих вікон», звинувачуючи у всьому українську владу.

    Скріншот із сайту «СПЖ»

    Єпископ РПЦвУ у Запоріжжі у дописі робить висновок про безлад в Україні, яка «стала країною розбитих вікон». «СПЖ» опублікувало повний допис Луки і при цьому не згадує, хто саме побив ці вікна у школі і що окупація України почалась із «Дарів волхвів» за участі РПЦ. Опускаючи такі факти, «СПЖ» цитує Луку, який винить у всьому український уряд, що за його словами, «поводиться аморально, порушує закон і тим самим даючи всьому суспільству приклад для наслідування».

    Лука слово в слово повторив пропаганду РФ про зовнішнє управління над Україною. Він впевнений, що винні у розбитих вікнах, нібито, руки заморських ляльководів і призначені ними у владі України маріонетки.

    «І все це під крики і крики про патріотизм, самостійності, незалежності та інше. З кожним роком, з кожними новими виборами в нашій країні розбивається все більше і більше вікон, і, схоже, ніхто навіть не думає про те, щоб почати ремонт. Всі зайняті мародерством», – підсумував єрарх моспатріархату.

    Насправді ж, у розбитих вікнах винен «русский мір», а не «заморські ляльководи». 21 серпня 2014 року на сайті Донбас СОС з’явились фотографії розбитої терористами «Л/ДНР» Дзержинської школи із проханням про допомогу у зборі коштів на ремонт.

    «Один з наших волонтерів повернувся додому, в Дзержинськ (у 2016 перейменовано в Торецьк), щоб продовжити роботу в рідній школі. Його зустріли розбиті вікна, парадний вхід, який продувається страшної дірою, знищена апаратура – ось такий подарунок залишили місцевим школярам сепаратисти», йдеться на сайті.

    Виходить, що «СПЖ» цитуючи Луку і його «розбиті вікна» та звинувачення у цьому українську владу викрили самі себе. Адже саме РПЦвУ підпорядковується Московському патріархату – церкві яка знаходиться в країні агресора і співпрацює із терористом №1 – Путіним. Саме від рук терористів «Л/ДНР» постраждала школа Дзержинська, який звільнили Українські війська у липні 2014 року. Саме російські терористи, яких благословляє Московський патріархат, били вікна у Луганській та Донецькій областях України, а також в Криму.

    26 липня 2014 року терористи, які вже відійшли до Горлівки, обстріляли школу № 2 з системи залпового вогню «Град», постраждало також понад 40 квартир в сусідніх житлових будинках.

    3 листопада 2014-го українські Збройні Сили здійснили упереджувальний удар по терористах, котрі рушали з-під Горлівки на Торецьк, артилерією знищено до 10 одиниць озброєння і військової техніки та до 20 бандитів. 21 листопада засоби масової інформації поширюють повідомлення, що з території Горлівки терористи обстріляли Торецьк артилерією та системами залпового вогню «Град» — по поселеннях шахти Південна і Артемово, багато поранених місцевих жителів, зазнали руйнувань школа та житлові будинки.

    Ось як в Україні створювались розбиті вікна. До речі колеги єпископа РПЦвУ Луки, теж не проти посприяти продовжено такого сценарію. Священники московського патріархату і в тому числі РПЦвУ продовжують надавати всебічну підтримку російським окупаційним силам в Криму і ОРДЛО, освячуючи бойову техніку ЗС РФ і відпрацьовуючи оптимальну схему служіння священників на бойових позиціях росіян, а також на військових навчаннях “Кавказ 2020”. Місяць тому, в окупованому Криму, єпископ РПЦвУ освятив хоругву для ракетного корабля РФ «Грайворон».

    Тим часом в Україні РПЦвУ розповідає про миротворчість й прощення окупантів і навіть проводить форуми для «постраждалих від гонінь». Попутно в РПЦвУ виступають проти закону про колабораціонізм.

    Одним словом ці «служителі канонічної церкви» «кажуть одне, а роблять інше»: священники МП відспівують«ополченців ДНР», а українців ігнорують.

    Розбита окупантами школа в Торецьку
    Розбита окупантами школа в Торецьку

    До речі, зараз, школу №3 в Торецьку відремонтувала Українська влада і небайдужі люди, яку так сильно проклинає Лука. Всі вікна замінені на нові, а діти навчаються патріотизму, проти якого виступає Коваленко у своїх пропагандистських замітках.

     

    Найсвіжіше

    Популярне