П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіпрський предстоятель: Росіяни неправі у питанні щодо ПЦУ

    Архієпископ Хризостом, предстоятель Кіпрської православної Церкви, яка визнала ПЦУ,  наполягає на своїй правоті та впевнений, що росіяни помиляються у своїй позиції щодо Православної Церкви України.

    Про це він сказав в інтерв’ю місцевому виданню Cyprus Times, повідомляє Оrthodoxtimes.

    На прохання прокоментувати ситуацію навколо визнання ПЦУ, проти якого категорично виступають деякі проросійські єрархи Кіпрської ПЦУ, архієпископ Хризостом наполіг на своїй позиції: «росіяни не праві».

    «Я пояснював їм (проросійським єрархам – ред.), вони не захотіли зрозуміти. Мене не цікавить», – пояснив архієпископ Хризостом.

    У інтерв’ю він також заявив, що піде у відставку, коли того захоче Бог. Крім того, архієпископ закликав громадян Кіпру робити щеплення від коронавірусу.

    «Я не знаю, скільки ще Бог хоче, щоб я жив. Я борюся. Я не збираюся здаватися і не зацікавлений у призначенні наступника. У мене немає підстав для цього», – підкреслив він.

    Раніше Архієпископ Хризостом назвав сказав, що «Російська Церква не є прикладом для наслідування».

    Нагадаємо 25 листопада 2020 року Синод Кіпрської православної Церкви підтримав рішення архієпископа Хризостома визнати Православну Церкву України. Проросійське лобі в Кіпрській церкві із чотирьох проросійських єрархів виступило проти.

    Митрополит Епіфаній впевнений, що на прикладі Кіпрської церкви можна побачити, яка відбувається шалена боротьба.

    Найсвіжіше

    Популярне