Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий симптом ковіддисидентства: В РПЦ протестують проти введення в ЄС ковід-паспортів

    Російська православна церква, яка переживає “епідемію ковіддисидентства”, дає безпрецедентну можливість якісно дослідити вказане явище. При цьому, варто відзначити, що ковіддисидентство в РПЦ набуває дедалі витонченіших форм і дивує різноманітною гаммою симптомів.

    Російське духовенство пройшло різні етапи захворювання на ковіддисидентство. Спершу була фаза “заперечення коронавірусу”. Але потім настала більш глибока стадія “протестів проти вакцинації”, що супроводжувалась вражаючими проявами недоумства, через які більшість “дисидентів” опинились під впливом нав’язливої думки про наміри Білла Гейтса чіпувати населення планети.

    З часом вірус “ковіддисидентства” пережив кілька мутацій. Саме тому, у митрополита Російської православної церкви Іларіона (Алфєєва) було виявлено новий симптом вказаного явища, який не був притаманний на ранніх стадіях “епідемії ковіддисидентства” в РПЦ.

    Митрополит Іларіон (Алфєєв) висловив щиру стурбованість намірами ввести ковід-паспорти у Європейському Союзі, оскільки вони, нібито, можуть обмежити права і свободи людей. Про це він заявив в ефірі телепередачі “Церковь і мір” на каналі “Россія 24”, пише “Lenta.ru”.

    За його словами, такі паспорти порушили б принцип добровільності вакцинації, який декларується практично всіма державами світу.

    Окрім цього, він впевнений, що запровадження документу може нашкодити тим, хто не може зробити щеплення. “Така людина – він що, повинен чекати, допоки він захворіє і одужає, поки він зможе відвідувати ті чи інші європейські країни?”, – ставить питання російський архієрей.

    По-перше, не зрозуміло навіщо російським православним патріотам взагалі потрібно їхати до “загниваючої” Європи?

    По-друге, митрополит Іларіон (Алфєєв) очевидно, випустив з уваги слова міністра закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова про те, що Росія готова ізолюватись від Європи у разі нових санкцій.

    З огляду на вказане, питання введення у ЄС ковід-паспортів взагалі не має взагалі ніякої актуальності ані для Росії, ані для РПЦ. Втім, архієрей РПЦ у доволі серйозній формі роздумує вголос щодо “шкідливості” вказаного документу.

    Тож, або митрополита наздогнала і уразила “епідемія ковіддисидентства” і він просто не в змозі опиратись нав’язливим думкам, або ж він просто ретранслює думки Кремля з єдиною метою – попсувати Європі нерви.

    Найсвіжіше

    Популярне