Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр закордонних справ РФ Лавров погрожує розривом відносин з Євросоюзом

    Москва не виключає розриву зв’язків з Європейським Союзом, якщо Брюссель запровадить нові санкції, пише “Полит.ру”, посилаючись на заяву очільника російського Міністерства закордонних справ Сєргєя Лаврова в ефірі YouTube-каналу “Соловьев LIVE”.

    “Якщо ми ще раз побачимо, як ми вже не раз відчували, що в якихось областях накладаються санкції, які створюють ризики для нашої економіки, у тому числі в самих чутливих сферах, так, ми не хочемо ізолюватись від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру – готуйся до війни”, – погрозливо заявив Лавров.

    У такий спосіб очільник зовнішньополітичного відомства РФ відреагував на слова Глави європейської дипломатії Жозепа Борреля про наміри внести до порядку денного зустрічі глав МЗС ЄС обговорення можливості запровадження нових санкцій проти РФ. Відомо, що вказана зустріч має відбутись 22 лютого цього року.

    Нагадаємо, після провального візиту очільника зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозепа Борреля до Москви, євродепутати рішуче закликали відкинути марні ілюзії та невідкладно ухвалити нові санкції проти Путіна та його оточення.

    Найсвіжіше

    Популярне