П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заступились за тернополянина, який розпалював міжрелігійну ворожнечу

    У Російській православній Церкві заступились за жителя Тернопільської області Миколу Бодасюка, який розпалював міжконфесійну ворожнечу в соціальних мережах і проти якого відкрили кримінальну справу за цей злочин.

    Голова Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Владімір Лєгойда в своєму Телеграм-каналі написав, що СБУ, нібито, притягають до кримінальної відповідальності безвинну людину, а наклепи на ПЦУ – особиста позиція Бодасюка. «Судячи з тих відомостей, що опубліковані про цю справу в ЗМІ, автор процитованих слів може постраждати ні за що», – написав Лєгойда.

    Водночас він впевнений, що в Україні відбуваються гоніння на противників ПЦУ, яка, на його думку, до вподоби націоналістам: «… створюється враження, що таке кримінальне переслідування – не що інше, як спроба залякування людей, які не поділяють захоплення і ілюзій українських націоналістів і ряду українських політиків щодо ПЦУ».

    Нагадаємо, СБУ інкримінує вірянину РПЦвУ Миколі Бодасюку «розпалювання релігійної ворожнечі». Крім того, Бодасюк користувався забороненою в Україні соцмережею «ВКонтактє»,  де писав, що ПЦУ «це брехня, що лопне, як мильна бульбашка», – повідомляє наближене до РПЦвУ проросійське видання klymenko-time.com. Там зазначили, що церква ПЦУ також допускає «образу почуттів віруючих» московських вірян, зокрема – закликаючи ігнорувати «споконвічні традиції православних свят» – пірнання в ополонку на Водохреща. 

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що «Асоціація православних експертів» РПЦ просить перевірити священника моспатріархату, що емігрував із України до Росії, на «причетність до СБУ». Також НАЗК запрошує на допит СБУшника, який є палким шанувальником РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне