П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська поліція провела серію обшуків у скитах РПЦ, де проживають прибічники Сєргія Романова

    Співробітники поліції Свердловської області провели обшуки у скитах регіону в рамках розшуку монаха Сілуана (Кузнєцова), якого підозрюють у скоєнні потрійного вбивства, інформує “Credo press” з посиланням на ТАСС.

    Зокрема повідомляється про проведення слідчих дій у селі Новоселове (400 кілометрів від Єкатеринбургу), а також, в Алапаївському районі. Російські силовики намагались встановити місце перебування отця Сілуана (Кузнєцова), який донедавна проживав у Середньоуральському монастирі, контроль над яким протягом тривалого часу зберігав позбавлений сану, відлучений від церкви та арештований екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов.

    Станом на цей час, про успіх правоохоронців у розшуку монаха-втікача не повідомляється. Єкатеринбурзька єпархія РПЦ ситуацію також не коментує.

    Нагадаємо, вночі 26 лютого 2020 року понад 200 співробітників спецзагону ОМОН та Росгвардії проводили оперативні заходи на території Середньоуральського монастиря. Силовики планували розшукати та затримати одного з прибічників Сєргія Романова – священника РПЦ отця Сілуана (Андрєя Кузнєцова), якого підозрюють у скоєнні потрійного вбивства, що трапилось у 1999 році. Адвокати Романова вважають, що підозра є надуманою, а оперативні заходи є спробою тиску на екс-схиігумена та його прихильників.

    Найсвіжіше

    Популярне