Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У кафедральному соборі ПЦУ у Вінниці проведуть панахиду за загиблими захисниками України

    У четвер, 4 березня, у Вінниці у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ о 18:00 відбудеться поминальне богослужіння за загиблими захисниками України, передає Depo.Вінниця.

    Традицію спільного вшанування пам’яті Героїв, які загинули на російсько-українському фронті в боях за незалежність України, започаткували торік Український інститут національної пам’яті (УІНП), Православна Церква України (ПЦУ) і Міністерство у справах ветеранів.

    “Маємо розуміти, що триває російсько-українська війна. У цій війні російський агресор використовує величезний арсенал методів боротьби, особливо у інформаційній та світоглядовій сферах, водночас діє надзвичайно підступно. Маємо не забувати наших сучасних героїв російсько-української війни, що віддали життя захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України” – наголосив начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко.

    Нагадаємо, торік у Вінниці біля Спасо-Преображенського собору Православної церкви України встановили меморіальну дошку на честь жителів Вінниччини, загиблих під час неоголошеної російсько-української війни. На пам’ятній дошці викарбувані імена жителів Вінниці і Вінниччини, які з 2014 року загинули в зоні АТО (ООС).

    Раніше митрополит Вінницький Симеон (Шостацький) назвав РПЦ скрепою СРСР, яка хоче його відновлення і діє на всіх пострадянських країнах. Владика Симеон також заявляв про спроби Московського патріархату повернути собі головний храм Вінниці – Спасо-Преображенський кафедральний собор, громада якого перейшла до ПЦУ.

    Митрополит РПЦвУ у Вінниці Варсонофій (Столяр) сподівається, що кафедральний собор у Вінниці, громада якого разом із митрополитом і вірянами перейшла до ПЦУ, незабаром знову повернеться до Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне