Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ привітав Вселенського патріарха із Днем народження

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній привітав Вселенського патріарха Варфоломія із 81-м Днем народженням.

    Про це Митрополит Київський і всієї України написав на своїй сторінці у Фейсбук.

    «Від повноти вірних, духовенства та єпископату Православної Церкви України, особисто від себе, з цієї нагоди найперше засвідчую нашу спільну повагу, християнську любов та щиру вдячність Його Всесвятості за все, дотепер зроблене для загального проголошення і утвердження автокефалії Української Православної Церкви. Історичну вагу і надзвичайне значення Томосу про автокефалію нашої Помісної Церкви як для українського народу, так і для повноти Православ’я важко переоцінити», – написав предстоятель ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній нагадав, що саме Вселенським патріархом і Священним Синодом Матері – Великої Христової Церкви, були усунені давні несправедливості, ухвалені мудрі рішення, які відкрили шлях до подолання тривалих розділень і суперечностей та до утвердження канонічного порядку серед православних в Україні.

    «Надавши Томос про автокефалію Ви, улюблений у Христі Всесвятійший владико, не полишили нашу давню і апостольську за часом заснування, але і наймолодшу в Диптиху Помісну Церкву, продовжуючи жертовно служити справі її зростання і визнання іншими Церквами-Сестрами. За це Вам доводиться багато терпіти несправедливих і безпідставних звинувачень, навіть сповнених озлоблення словесних нападів від тих, хто хотів би і надалі спиратися у церковних справах на сили світу цього, а не на істину і любов. Однак Ваші численні попередники, серед яких святителі та мученики, не лише надихають Вас своїм прикладом, але і безперестанно моляться перед Престолом Вседержителя за Вашу Всесвятість і Велику Христову Церкву Константинопольську, і до цих молитов додаються прохання за Вас від мільйонів православних по всьому світу, тому ніякі злі та несправедливі задуми Ваших супротивників не мали і не матимуть успіху», – зазначив у привітанні митрополит Епіфаній.

    Водночас, предстоятель Української Церкви у привітанні написав, що вся повнота ПЦУ, як, як і багато людей доброї волі в нашому суспільстві, очікують на візит Вселенського патріарха на святкування 30-ліття відновлення державної незалежності України. «…щоби у молитві та спілкуванні розділити нашу радість. Нехай Господь благословить цю добру справу!».

    «Підносячи за Вас гарячі молитви, бажаємо з нагоди Дня Вашого народження міцного здоров’я, довголіття, многих благословенних літ служіння Вселенському Патріархату і всьому Православ’ю, успіхів у всіх добрих справах. Нехай Триєдиний Бог, Отець, Син і Дух Святий, Якому Ви вірно служите від юності своєї, примножить і щедро подає Вам все для блага! Многії літа, Ваша Всесвятосте!», – підсумував у побажанні митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне