Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна звернеться до Гаазького трибуналу через переслідування журналістів в окупованому Криму

    Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала інформаційне повідомлення до Міжнародного кримінального суду щодо фактів переслідування журналістів у тимчасово окупованому Криму. Воно стосується серйозних порушень посадовцями РФ міжнародного гуманітарного права та прав людини.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

    За словами генпрокурора, не припиняється робота з інформування Офісу Прокурора МКС після того, як він завершив попереднє вивчення ситуації по Україні.

    “І ми чекаємо на рішення з відкриття повноцінного розслідування”, – сказала Венедіктова.

    Повідомляється, що в ході підготовки цього інформаційного повідомлення було проаналізовано тисячі статей та документів з мережі Інтернет, звіти міжнародних міжурядових і неурядових організацій, відкриті РФ кримінальні провадження та судові рішення, видані окупаційною владою.

    Нагадаємо, Верховна Рада України звернулась до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, ПА НАТО, ПА ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу і попросила засудити дії РФ, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету України.

    Найсвіжіше

    Популярне