П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Одещині вірянин РПЦвУ стверджує, що заснував релігійну громаду у 4 роки

    Московський патріархат в Україні тримається на брехні. Черговим свідченням цього, може бути судовий позов вірянина РПЦвУ, який вимагає скасувати рішення загальних зборів про перехід релігійної громади Свято-Покровської церкви у смт. Сарата до Православної Церкви України.

    Зокрема він стверджує, що є засновником цієї релігійної громади. В позовній заяві вказано наступне: «Я, Марчук Ігор Олексійович, являюсь членом та засновником Релігійної організації Православний прихід Свято-Покровської Церкви смт Сарата Української Православної Церкви». В позовній заяві також зазначено, що позивач (Марчук І.О.) народився 9 серпня 1987 року.

    Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Релігійна організація «Православний прихід Свято-Покровської церкви смт. Сарата» була зареєстрована 22.10.1991 року, а створена ще у 1990р. Таким чином позивачу, Марчуку Ігорю Олексійовичу, на момент державної реєстрації релігійної організації було чотири роки, тому він не був і не може бути засновником Релігійної організації «Православний прихід Свято-Покровської Церкви смт Сарата», оскільки засновником та членом релігійної громади може бути виключно повнолітня особа.

    Таким чином позивач, Марчук Ігор Олексійович, який до того ж є викладачем фізики у місцевій школі в Сараті свідомо ввів в оману суд, надавши неправдиву інформацію про себе. Який приклад подає своїм учням Марчук Ігор, коли відверто бреше? Чи може він бути засновником православної громади, коли публічно бреше, чим суперечить вченню цієї церкви до якої належить?

    Нагадаємо, на Одещині РПЦвУ не залишає спроб повернути собі храм, настоятель якого перейшов у ПЦУ. Тоді 287 віруючих проголосували за перехід. Четверо парафіян були проти і стільки ж утрималися. Здавалося б, після такого ніяких труднощів виникнути не могло – адже громада реалізувала своє законне право на користь ПЦУ. Однак не так сталося як гадалося. Через два місяці, 21 березня 2019 року, парафіяни виявили, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб помінялися дані про керівника громади і підписанти. Замість протоєрея Шімана, ймовірно за поданням Одеської єпархії РПЦвУ, настоятелем став якийсь Микола Аратовскій. Відповідні зміни вніс державний реєстратор комунального підприємства «Агентство реєстраційних послуг» С. В. Манюта. 23 березня 2019 року Аратовскій з групою підтримки спробував захопити Саратський храм . У той же день справжній настоятель Владислав Шиман подав заяву в поліцію про незаконні зміни в ЄДРПОУ.

    Крім того, в серпні 2019 року сумнозвісний окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив два провадження за позовом Одеського єпархіального управління РПЦ в Україні до Міністерства юстиції України про зміни в Державний реєстр юридичних осіб та Державному реєстрі прав на нерухоме майно, де релігійна організація «Православний прихід Свято Покровської церкви смт Сарата УПЦ» виступає як третя особа.

    З моменту переходу в ПЦУ на настоятеля Свято-Покровського храму протоєрея Владислава Шімана і членів його сім’ї чиниться систематичний тиск з боку Одеської єпархії РПЦ

    Найсвіжіше

    Популярне