Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    КМДА готує апеляцію на рішення ОАСК про перейменування проспекту Бандери

    11 лютого стало відомо, що скандально відомий Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) повернув проспекту Бандери в Києві його попередню назву – Московський проспект.

    ОАСК скасував рішення Київради 2016 року про перейменування наступних вулиць, проспекту та провулків:

    • вулиці Баумана на вулицю Януша Корчака;
    • вулиці Кутузова на вулицю Генерала Алмазова;
    • вулиці Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка;
    • провулку Кутузова на провулок Євгена Гуцала;
    • проспекту Московського на проспект Степана Бандери.

    Київська влада вже готує апеляційну скаргу стосовно рішення ОАСК. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає пресслужба адміністрації.

    Як зазначила Хонда, рішення суду є абсолютно необґрунтованим. У КМДА додали, що на сьогодні рішення ОАСК не набрало законної сили.

    Варто зазначити, що ОАСК потрапляв у низку скандалів. Так у МОН заявили, що вивчають рішення ОАСК про перегляд підручників з історії за позовом Портнова. Крім того, коли суддя ОАСК Павло Вовк заблокував закон про перейменування РПЦвУ, він їздив за благословенням до очільника УПЦ МП Онуфрія. Також благословення від служителя РПЦвУ отримала суддя Анна Кузьменко. Священник РПЦвУ, який окроплював кабінет цієї судді ОАСК, у 2019 році їздив до Москви. Окрім цього 4 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва призупинив ліквідацію «УПЦ КП», розпочату за підписом почесного патріарха Філарета на Об’єднавчому соборі, задовольнивши заяву адвокатів «Київського патріархату».  Проте вже 11 листопада 2019 року, було призначено апеляційний розгляд у цій справі на якому було скасоване вищезгадане рішення ОАСК.

    Найсвіжіше

    Популярне