Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії суд оштрафував адвентистів за читання Біблії у власному молитовному будинку

    На території Росії в Тульській області суд притягнув до відповідальності двох адвентистів за вивчення Біблії та проведення богослужіння у власному молитовному будинку. Повідомляє Слово про слово з посиланням на sclj.ru.

    Прецедент стався 20 січня 2021. Як заявив Олег Гончаров, офіційний представник Церкви Християн-Адвентистів Сьомого Дня в Росії та член Ради із взаємодії з релігійними об’єднаннями при президенті Російської Федерації.

    Суд в Тульській області притягнув двох віруючих християн, які є членам Церкви Християн-Адвентистів Сьомого Дня, до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 4 статті 5.26 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення.

    На думку суду, адвентисти проводили богослужіння в молитовному будинку без спеціального на те дозволу самої релігійної організації.

    24 вересня 2020 року двоє співробітників Центру «Е» УМВС Росії по Тульській області, прийшли в  молитовний будинок, що належить релігійній організації, з перевіркою «масочного режиму» і попросили надати документи про те, що вони мають право вивчати Біблію, молитися і прославляти Бога. В результаті суд РФ виніс рішення оштрафувати двох членів релігійної організації за статтею 5.26. п. 4 КпАП РФ за порушення законодавства при здійсненні місіонерської діяльності, мотивуючи це тим, що у віруючих був відсутній дозвіл на читання (вивчення) Біблії, молитви, співи та проведення богослужіння.

    Нагадаємо, СБУ оголосила про підозру проросійському пропагандисту Анатолію Шарію. Також Кияни закликають не підтримувати російський проєкт меморіалу Бабин Яр.

    Найсвіжіше

    Популярне