Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У храмі в Галинівці провели першу літургію після переходу до ПЦУ

    У храмі села Галинівка Оваднівської громади 13-го лютого провели перше богослужіння після переходу до ПЦУ та офіційної реєстрації нової релігійної громади.

    Про це повідомляє видання “БУГ”.

    Світлина: “Буг”

    Минулого року в серпні селяни дізналися, що настоятель церкви, священник РПЦвУ Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела. Віряни провели збори, на яких 94 людей підтримали перехід до ПЦУ проти шістьох. Але з моменту рішення громади про перехід до першого богослужіння в храмі пройшло півроку.

    Світлина: “Буг”

    До храму на богослужіння завітав єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей (Шевчук). Літургія відбувалася українською мовою.

    “Християнство – це універсальна релігія, яка поєднує народи і мови. Але в першу чергу йде наша і ми повинні молитися на тій мові, якою розмовляємо. Мовою тієї країни, на чиїй землі живемо”, – сказав єпископ.

    Світлина: “Буг”

    Віряни-активісти Галинівки, які нещодавно в Волинській обласній державній адміністрації добивалися права реєстрації їхньої релігійної громади, отримали почесні грамоти від єпархії.

    Світлина: “Буг”

    Серед них були староста села, психологиня та доцентка Антоніна Євтодюк та адокат Микола Сорокопуд.

    Найсвіжіше

    Популярне