П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Віряни церкви села, де вигнали попа за привітання Путіна, пікетують Волинську ОДА

    3 лютого до Волинської ОДА прибула чисельна делегація представників української парафії багатостраждального села Галинівка Оваднівської громади, яка вигнала зі свого храму московського попа, що привітав Путіна з днем народження. Проте їх не пустили до голови ОДА Юрія Погуляйка.

    Про це інформує сайт ВолиньUA.

    Разом зі священиками та адвокатом представники громади села Галинівка заполонили фойє Волинського «Білого дому». Вони вимагають зустрічі з головою ОДА Юрійєм Погуляйком аби запитати його, чому не виконується його розпорядження про перереєстрацію статутних документів храму, а відповідне рішення досі не внесене в єдиний державний реєстр.

    «Після того прикрого інциденту зі своїм священиком громада зібрала збори і прийняла рішення перейти в лоно ПЦУ. Попри тиск «крутих» батюшок, які продовжують залякують людей, вони таки подали в ОДА документи на перереєстрацію статуту. У Волинській ОДА ретельно вивчали документи, вносили зауваження і правки в статут. Зрештою, 14 січня було підписане розпорядження голови Волинської ОДА про реєстрацію відповідних змін у статуті. Зобов’язавши державного реєстратора, як і належить за законом, зареєструвати відповідні зміни у державному реєстрі.

    Однак із 14 січня по сьогоднішній день це питання хтось гальмує, статут у новій редакції не реєструється. Люди втомилися терпіти і прийшли прийшли у Волинську ОДА, аби запитати в самого голови ОДА Юрія Погуляйка, чому не виконується розпорядження. Але селом поповзли чутки, що в ОДА вже шукають шляхи, як скасувати це розпорядження. Хоча зробити це може тільки суд, або ж Президент. Необхідні внески представники громади проплатили, залишилося лише подати на реєстрацію. Справи на півгодини-годину, але вже пішов третій тиждень, а заявки не подано», – прокоментував ситуацію адвокат Микола Сорокопуд, який представляє інтереси цієї громади.

    Джерело: сайт ВолиньUA

    Зі слів настоятеля Свято-Покровського храму села Овадне та Галинівки, благочинного Оваднівської округи Сергія Місана, люди обурюються, що в селі є храм, а їм доводиться молитися під його стінами. От і шукають правди у високих чиновницьких кабінетах.

    Світлина: ВолиньUA

    «Ось уже практично півроку, ще з 4 серпня, як люди моляться під храмом. Кожну неділю, кожен святковий день, попри негоду та морози. І старші люди, і жінки, і діти. З 12-ї години приходять – і моляться. Мороз їх не страшить, їх обурює, чому їм досі не дають молитися в їхньому храмі?», – додає благочинний Оваднівської округи Сергій Місан.

    До представників громади вийшов не голова ОДА, а його заступник Анатолій Костик. Він повідомив, що голова у службових справах відсутній у приміщенні, а реєстратор перебуває у суді, хоча в найближчі години обіцяв з’явитися.

    Почувши це, представники громади вирішили залишатися в стінах ОДА і чекати, доки вони з`явиться. Вони хочуть почути пояснення і голови ОДА Погуляйка, і державного реєстратора.

    «Нехай пояснять, може, в них чорнило кінчилось, чи інтернет, що так довго не реєструють статут у новій редакції. Або хай розкажуть, чиє замовлення чи вказівки виконують?» – кажуть люди.

    Вони в один голос стверджують, що підуть з Волинської ОДА лише з конкретним результатом.

    Найсвіжіше

    Популярне