Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава ПЦУ обговорив з послом Франції можливу співпрацю в гуманітарній сфері

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном і обговорив з ним низку актуальних питань.

    Зокрема, сторони обговорили можливу співпрацю в гуманітарній сфері, благодійну діяльність, протидію домашньому насильству. Також мова йшла про неоголошену російсько-українську війну та становище парафій ПЦУ в тимчасово окупованому Криму й в окремих районах Донбасу.

    У зустрічі також взяла участь перший секретар Посольства Лое Лагранж, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Його Блаженство розповів гостям про розвиток Православної Церкви України, визнання з боку інших помісних Православних Церков, діяльність Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та історію Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, зокрема й під час Революції Гідності, коли було підтверджено європейський шлях розвитку України. Також митрополит наголосив на необхідності продовження та посилення санкцій проти країни-агресора.

    Пан Посол поцікавився у Предстоятеля помісної Української Православної Церкви щодо його позиції стосовно ратифікації Стамбульської конвенції. У відповідь митрополит Епіфаній зазначив, що ми прагнемо бути частиною європейської цивілізації, однак, є речі, які українські релігійні спільноти, як і суспільство в цілому, прийняти не можуть. Коли мова йде про рівність прав жінок і чоловіків, право людини на життя чи про захист від домашнього насильства – ми щиро засвідчуємо підтримку цих засад. Однак, ми не сприймаємо і не схвалюємо очевидно ідеологічно мотивованого тлумачення терміну «гендер», яке міститься у Стамбульській конвенції не у значенні чоловічої чи жіночої статі, а як особисте переконання.

    «Ми вдячні Франції за незмінну підтримку територіальної цілісності України. Переконаний, що завдяки допомозі таких друзів ми зрештою досягнемо повноцінного долучення до європейського співтовариства», – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне