П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Монастирські війни: У РПЦ створили нову юрособу для отримання у власність Середньоуральського монастиря Сєргія Романова

    Єкатеринбурзька єпархія Російської православної церкви зареєструвала нову релігійну організацію, на яку, імовірно, буде оформлене все майно Середньоуральського монастиря, над яким донедавна зберігав контроль позбавлений сану і відлучений від церкви Сєргій Романов.

    Як повідомляє “URA.RU”, організація має назву “Середньоуральський жіночий монастир на честь ікони пресвятої Богородиці “Спорительниця хлібів” Єкатеринбурзької єпархії РПЦ (Московський патріархат)”, а запис про неї з’явився у держреєстрі юридичних осіб Росії 12 січня 2021 року.

    Відомо, що керівником організації вказана ігуменя Варвара Кригіна, яка навесні минулого року втекла з обителі, вочевидь, не порозумівшись із Сєргієм Романовим.

    Юристи вважають, що після всіх судових спорів стосовно належності майна монастиря, виникне первинне право власності. І для того, щоб у РПЦ не виникло питання на кого записати все майно, згадана організація, яка хоч і не будувала сам монастир, може отримати всі права від забудовника.

    Сама монахиня Варвара, яка зараз перебуває на території Середньоуральського монастиря, нещодавно заявляла публічно, що у найближчий час очікується спроба захоплення обителі з боку Єкатеринбурзької єпархії.

    У відповідь, пресслужба єпархії зауважила, що не мають наміру здійнсювати будь-які захоплення.

    “Єкатеринбурзька єпархія до силових структур з проханням взяти монастир штурмом не зверталась. Джерело паніки, що виникла, не має відношення до єпархії”, – відзначив секретар єпархіальної ради ігумен Веніамін (Райніков).

    Нагадаємо, скандальний колишній схиігумен Сєргій Романов, який протягом тривалого часу утримував контроль над Середньоуральським монастирем, перебуває під двомісячним арештом. Його підозрюють у схилянні до самогубства, втім, його прихильники відмовляються свідчити проти бунтівного екс-клірика. Тривають слідчі дії.

    Найсвіжіше

    Популярне