Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Монахині відмовляються свідчити проти екс-схиігумена Сєргія Романова

    Співробітники Слідчого комітету Росії продовжують допити монахинь Середньоуральського монастиря у справі затриманого позбавленого сану і відлученого від церкви колишнього схиігумена Сєргія Романова.

    Про це пише “Credo press” з посиланням на “Интерфакс”.

    Як повідомляє адвокат сторони захисту Константін Стіхін, питання, здебільшого, стосуються проповіді, під час якої Сєргій Романов запитував про готовність померти за Росію.

    У Слідчому комітеті планують допитати щонайменше 100 осіб. Однак, відомо, що станом на цей час монахині відмовляються надавати будь-які свідчення.

    “Наша загальна позиція така, що отця Сєргія ні за що затримали, тому вони не будуть ніяку інформацію там давати”, – підкреслив адвокат.

    Якщо монахині та інші свідки відмовляються надавати покази під час допиту в СК, – це одна справа. Та якщо кримінальне провадження буде розглядатись в суді і допит буде проводити суддя, – то відмова від дачі свідчень вже буде кваліфіковане як кримінальне правопорушення (стаття 308 Кримінального кодексу РФ).

    У такому випадку, десятки монахинь цілком імовірно можуть бути невідкладно засуджені до сплати штрафу, одного року виправних робіт або трьох місяців арешту.

    Найсвіжіше

    Популярне