Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Завершено слідство у справі протоієрея РПЦ, обвинуваченого в педофілії і споюванні дітей

    Слідчі РФ завершили розслідування кримінальної справи стосовно настоятеля парафій РПЦ МП в Оренбурзькій області РФ. Єромонаху моспатріархату Клименту (Кораблеву) пред’явлені звинувачення в злочинах проти дітей, повідомляє, 2 лютого Credo.press із посиланням на Інтерфакс.

    Єромонаху РПЦ інкримінують вчинення трьох епізодів по низці статей КК РФ, серед яких – насильницькі дії сексуального характеру відносно неповнолітніх і втягнення неповнолітніх у систематичне вживання алкоголю. Злочини, за версією слідства, були здійснені у 2019-2020 роках. Обвинувачений знаходиться під арештом.

    Постраждалими від дій єромонаха є хлопчики.

    Це не перша кримінальна справа про педофілію в Оренбурзькій області, фігурантом якої стає клірик РПЦ МП. Восени 2019 року був затриманий протоієрей Микола Стремський, який очолював знамениту Саракташску обитель, яку, зокрема відвідував Володимир Путін. Йому були пред’явлені звинувачення за п. “Б” ч. 4 ст. 131 (згвалтування), ч. 3 ст. 135 (розпусні дії) і ст. 156 (невиконання обов’язків по вихованню неповнолітнього) КК РФ. Від його дій постраждали 11 дітей. Справа зараз розглядається в суді.

    Нагадаємо, напередодні нового 2020 року на священника РПЦ завели 16 кримінальних справ за розбещення неповнолітніх. Також суд продовжив арешт священнику РПЦ, якого підозрюють у зґвалтуванні всиновлених дітей.

    Найсвіжіше

    Популярне