Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники РПЦвУ дзвонять до священників, які перейшли до ПЦУ, і просять повернутись

    Представники московського патріархату дзвонять до священників, які перейшли в Православну Церкву України і просять повернутись до Російської православної Церкви в Україні.

    Про це «Духовному фронту України» повідомив колишній священник МП, який кілька років тому перейшов до ПЦУ.

    «Такі випадки активізувались по всій території України. Представники РПЦвУ шукають різних шляхів, щоб знайти хоча б одного «блудного сина», щоб потім на його прикладі зробити інформаційну бомбу і з почестями прийняти назад. Вони розуміють своє хитке становище в державі й використовують всі брудні методи», повідомив священник, який попросив не називати його ім’я. Йому теж приходили такі дзвінки, також дзвонили до його колеги-священника, який нещодавно перейшов до ПЦУ.

    Поки не відомо, чи пропонує РПЦвУ гроші священникам, які перейшли до української церкви, але враховуючи, що московський патріархат щомісяця покидають священники, то ймовірно в хід ідуть всі методи, включаючи підкуп.

    «Мене теж тримали різними способами. Давали різні парафії. „А спонсор є“, — сказав мені єпископ РПЦвУ… Але я собі сказав, що у своїй Батьківщині я чужинцям не продаюсь. А один владика, ще за Януковича, коли думав, що вже розправились з УПЦ КП, то сказав: „якщо священникам із КП дати гарну парафію, то перейде до МПвУ“. Вони розраховують на нашу запроданість… Мені теж дали хорошу парафію, на Житомирщині. А перед тим, щоб звільнити її для мене, затіяли конфлікт, пригоду влаштували з молодицями для монаха, який там правив, щоб був привід його звільнити…», — повідомив нам інший священник.

    Нагадаємо, до ПЦУ із початку надання Томосу перейшли більше 600 парафій московського патріархату. Ця кількість щомісяця зростає і на Хмельниччині нещодавно кілька парафій ПЦУ виграли суди й увійшли у свої храми. У зв’язку з цим, ресурси РПЦвУ говорять про можливу автокефалію для філії МП в Україні від моспатріарха Кіріла (Гундяєва).

    Найсвіжіше

    Популярне