П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: У 2019 році до ПЦУ перейшли близько 600 парафій МП

    Наразі громади не мають можливості зібратися, щоб обговорити питання щодо переходу до ПЦУ. митрополит Епіфаній зазначив, що дуже часто представники Московського патріархату звозять на зібрання “своїх” людей та створюють штучні конфлікти.
    Про це на пресконференції заявив митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє Укрінформ.
    “Ми прагнемо, щоб в Україні панував релігійний мир. В ідеалі не повинно бути протистоянь, якщо б діяв закон і всі відповідально ставились до нього. Якщо є дві третини тих, які бажають перейти до ПЦУ, оформляються відповідні документи і не повинно бути жодних проблем. Втім, з боку Московського патріархату ми бачимо, що ці проблеми створюються штучно: завозять людей, і в селі, інколи, не громада це вирішує, а люди, які приїхали, щоб створити штучний конфлікт. Таких конфліктів було багато”, – наголосив Предстоятель ПЦУ.
    За його словами, штучні конфлікти, зазвичай, створювали для картинки. Тобто показати на весь світ, що в Україні начебто існує гоніння, захоплення храмів та релігійні конфлікти. Хоча, цього, стверджує Епіфаній, насправді немає.
    “Ми прагнемо, аби все, що відбувається, було в правовому полі. Заразі ми бачимо, що з боку МП є намагання по кожній громаді подати в суд і цим показати іншим не робити цього (переходу до ПЦУ- ред.)” – заявив голова ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне