Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Наближений до Путіна доктор Мясніков відкрито насміхається над РПЦ

    Лікар і телеведучий Алєксандр Мясніков, який виступав довіреною особою Владіміра Путіна під час виборів 2018 року, оприлюднив на власному Telegram-канале відеоролик, у якому він купається в крижаній воді.

    Як пише “News.ru”, він заявив, що росіянам стало нудно жити і закликав усіх не сидіти вдома.

    “На вулиці 22 градуси (нижче нуля – ред.), хороша температура для купання. Всі до річки, всі надвір!”, – написав Мясніков.

    При цьому, його публікація зухвало йде врозріз з офіційною позицією Російської православної церкви, щодо обмеження пірнань у крижану воду під час святкування Водохреща.

    Раніше глава Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) закликав вірян утриматись від купання на Водохреща у зв’язку з поширенням коронавірусу. На його думку, не варто випробовувати свій організм. Окрім цього, він нагадав, що пірнання до купелі не є церковним ритуалом чи церковною настановою.

    Демонстрація Мясніковим думки, яка є антагоністом офіційної позиції РПЦ, може свідчити про посилення розколу в середовищі російських православних патріотів, а також, про триваюче напруження відносин між Кремлем та Московською патріархією. При цьому, Мясніков може відігравати роль своєрідного подразника, який нагадує моспатріарху Кірілу про те, що прихильність Кремля аж ніяк не гарантована нинішньому предстоятелю РПЦ.

    Нагадаємо, раніше доктор Мясніков, так само всупереч офіційним рекомендаціям Московської патріархії, закликав вірян похилого віку не боятись відвідувати храми у Різдвяний період.

    Найсвіжіше

    Популярне