П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії вирішили скоротити населення похилого віку за допомогою коронавірусу?

    Російський лікар та телеведучий Алєксандр Мясніков піддав критиці рекомендацію Російської православної церкви, в якій духовенство закликало людей похилого віку утриматись від відвідування різдвяних богослужінь. “URA.RU” повідомляє, що свою точку зору він виклав на власному telegram-каналі.

    Раніше глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) відзначав, що у зв’язку з зростанням темпів поширення коронавірусу, літнім вірянам Москви та столичного регіону рекомендується не відвідувати храми у різдвяний період.

    Втім, така турбота РПЦ, імовірно, пішла в розріз з таємним планом Кремля щодо скорочення чисельності людей похилого віку у Російській Федерації. Влада Росії давно відчула потребу скоротити пенсійні виплати, які в період коронакризи стали більш відчутним тягарем для економіки. Аж раптом, Кремлю випав шанс абсолютно “легально” зменшити число літніх людей, списавши це на “наслідки коронавірусу”.

    Несподіванкою стало те, що в РПЦ не зрозуміли “тонкого ходу” топ-чиновників Росії і фактично перекрили один з каналів поширення хвороби.

    Кремль зробив хід у відповідь. Озвучити “невдоволення російської влади” доручили довіреній особі Владіміра Путіна під час президентських виборів 2018 року, спікеру інформаційного центру з моніторингу ситуації з коронавірусом в Москві, лікарю Алєксандру Мяснікову.

    “Ось людині 80 років. Зі своїми звичками, хворобою та вірою. Ви про нього турбуєтесь? За нього вирішуєте? Скільки йому того життя лишилось? Як він буде жити, усвідомлюючи, що можливо останнього для нього Різдва до храму йому не можна?”, – вибухнув критикою Мясніков.

    Можна було б дивуватись, що така заява прозвучала з вуст лікаря. Але, з іншого боку, – все абсолютно логічно і виправдано. Мясніков, імовірно, знає, що напливу хворих людей пенсійного віку у лікарнях не буде, бо Кремль давно міг видати, поки що, таємний указ про запуск алгоритму відбору пацієнтів. Відтак, медична система Росії “встоїть”, пенсіонерів у Росії стане менше, пенсійні виплати скорочуються, економіка у виграшній ситуації.

    Лікар Мясніков зазначив, що публікація відображає його особисту точку зору. А от про те, хто йому продиктував “його особисту точку зору”, він загадково промовчав.

    Найсвіжіше

    Популярне