П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільниця Мінветеранів: Нас штучно хочуть розсварити, внести розбрат

    Глава Міністерства у справах ветеранів Юлія Лапутіна бачить завершення війни в консолідованих зусиллях української влади на внутрішньополітичному рівні і в потужній зовнішньополітичній підтримці нас світовою спільнотою. Для цього потрібно зробити шалені зусилля.

    Росія використовує дуже потужний ресурс для того, щоб дестабілізувати світ у своїх цілях, заявила Лапутіна в інтерв’ю Радіо Свобода.

    «Наприклад, колись був прецедент, ще декілька років тому, що в США була спроба легітимізації «Каліфорнійської народної республіки». Ми маємо, звичайно, контакти з нашими колегами по партнерській лінії. Ми казали, що у вас там «Каліфорнійська народна республіка», там висить нібито прапор – шукайте там росіян. Вони кажуть: та ну, ні, що ви там! Коли це сталося, виявилося, що там дійсно корені емігрантські російські. Вони казали нам: Боже, звідки ви це знаєте?! Ми кажемо: це очевидно, так Росія робить по всьому світу! Навіть не треба бути для цього співробітником спецслужб», – зазначила Лапутіна.

    За її словами, якщо ми зараз не зробимо зусиль по створенню проукраїнської міжнародної коаліції по тиску на Росію, а це і економічні санкції, і політичні, то нам буде дуже важко. І це в інтересах, до речі, безпеки взагалі і Європи, і світу.

    «А, по-друге, я хочу, щоб всередині суспільства ми стали стійкими. І в цьому плані я також бачу багато роботи з ветеранською спільнотою. Хто виявився на передовій захисниками, щоб вони розуміли, що нас штучно іноді хочуть розсварити, внести розбрат. А ми маємо консолідуватися», – наголосила очільниця Мінветеранів.

    Раніше голова Міністерства у справах ветеранів Юлія Лапутіна розповіла як бачила російських військових на території Свято-Успенської Святогірської лаври, якою зараз користується Українська православна церква (Московського патріархату) після початку російської агресії

    Найсвіжіше

    Популярне