Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Експосол США в Україні: РосЗМІ брехали, що президент США заборонив йому відвідувати прихід «УПЦ МП»

    Колишній посол США в Україні Джон Гербст заявив, що ніколи не став би — і не був — прихожанином церкви Московського патріархату.

    Про це американський дипломат розповів «Голосу Америки», коментуючи російську кампанію з дезінформації проти США та санкції, запроваджені офіційним Вашингтоном проти російських агентів в Україні.

    Колишній посол зазначив: він сам був мішенню кампанії з дезінформації, коли представляв інтереси США в Україні з 2003 по 2006 роки.

    «Я стикався з таким, коли був послом в Україні, — розповідає Гербст. — Кремль моніторив мій зв’язок, коли я спілкувався по незахищених каналах. Оскільки я неминуче вів якісь справи по телефону, я іноді з’являвся в російських ЗМІ. Наприклад, одного разу пізно ввечері мені зателефонував хтось із близьких до тодішньої прем’єр-міністерки Юлії Тимошенко і попросив мене зустрітися з цією людиною на її прохання пізно вночі. Я погодився. І цей телефонний дзвінок з’явився в російських ЗМІ — як нібито приклад зловмисного втручання США в українську політику».

    «Я — православний християнин, — продовжує Гербст. — І російські ЗМІ повідомили, цитуючи колишнього російського генерал-лейтенанта, що президент Буш (Джордж Буш молодший, 43-й президент США, 2001-2009) наказав мені перестати відвідувати прихід Московського патріархату. Це було під час Помаранчевої революції, і насправді я ніколи не став би — і не був — прихожанином церкви Московського патріархату».

    Нагадаємо, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки 11 січня запровадило санкції проти низки російських агентів впливу в Україні, які здійснювали підривну діяльність на шкоду США, зокрема у виборчий процес.

    Найсвіжіше

    Популярне