Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Білоруського митрополита, який помер від ковіду, відспівали у відкритій труні

    Трагічний досвід Сербської православної церкви, здається, нічому не навчив окремі православні спільноти.

    Варто нагадати, 1 листопада 2020 року, коли предстоятель СПЦ патріарх Іриней (Гаврилович) очолив літургію і чин поховання митрополита Амфілохія (Радовича), який помер від ускладнень, викликаних коронавірусом. При цьому, представники духовенства повністю проігнорували застереження медиків і труна спочилого архієрея стояла відкрита.

    Наслідок такої нерозсудливості відомий – невдовзі захворів на коронавірусну хворобу і помер від її ускладнень сам патріарх Іриней (Гаврилович), одночасно, захворювання було діагностовано і у інших архієреїв СПЦ.

    Пройшло не так багато часу, як 12 січня 2021 року від ускладнень, викликаних вірусом SARS-CoV-2 помер митрополит Білоруського екзархату Російської православної церкви, почесний патріарший екзарх Філарет (Вахромєєв). А таке враження, що клірики БПЦ, здається, “забули” трагічний урок Сербської православної церкви.

    Як повідомляє портал “Credo press”, відспівування спочилого митрополита Філарета (Вахромєєва) відбулось 14 січня 2021 року в Свято-Духовному кафедральному соборі Мінська. Богослужіння очолив патріарший екзарх всієї Білорусі митрополит Веніамін (Тупеко), якому співслужили більше десяти архієреїв та чимала кількість духовенства.

    Видання наголошує, що на всіх фото, які оприлюднені на офіційному сайті БПЦ, труна з померлим владикою стоїть відкритою.

    Найсвіжіше

    Популярне