Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    Сербська православна церква могла спровокувати епідеміологічну катастрофу в Чорногорії

    Слідом за Сербським патріархом Іринеєм (Гавриловичем), коронавірусне захворювання виявили у єпископа Будимлянсько-Нікшичського Іоанникія (Мичовича), який виконує обов’язки тимчасового керівника Чорногорської митрополії Сербської православної церкви (СПЦ).
    Про це повідомляє “Credo press” з посиланням на “Регнум”.
    Відомо, що у неділю 1 листопада патріарх Іриней (Гаврилович) очолив літургію і чин поховання митрополита Амфілохія (Радовича), який помер від ускладнень, викликаних коронавірусом. Єпископ Іоанникій (Мичович) був у складі кліриків, які співслужили предстоятелю СПЦ.
    У повідомленні йдеться, що літургію, відспівування і похорон Амфілохія (Радовича) відвідали тисячі вірян і численні представники духовенства. У Сербській православній церкві повністю проігнорували застереження медиків і труна спочилого архієрея стояла відкрита. Два дні поспіль віряни прощались з владикою і прикладались до його тіла.
    Лікарі запевняють, що більшість з тих, хто перебував на похороні, могли заразитись вірусом SARS-CoV-2. Відтак, це може спровокувати катастрофу національного масштабу.

    Найсвіжіше

    Популярне