П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вакцинація українців російським «Спутніком» — глобальна мета Кремля

    Якщо російська «вакцина» від коронавірусу «Спутнік V» потрапить в Україну, це стане для Росії фантастичним шансом завдати чергового пропагандистського удару по частині українського суспільства, що ще сумнівається.

    Про це заявив екс-заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський, передає LIGA.

    «Це ще більше поляризує суспільство і загострить настрої українців, а для росіян вакцинація українців „Спутніком“ — глобальна мета, від якої вони не відступлять, навіть якщо доведеться „купити“ кількох чиновників, які зірвали підготовку і терміни контрактів з Mоderna і Pfizer», — зазначив Лінчевський.

    Нагадаємо, телеканали Віктора Медведчука Newsone і 112UA розгорнули шалену рекламну кампанію з нав’язування українцям російської «вакцини» від коронавірусу «Спутнік V». Масштабна інформаційно-психологічна спецоперація в Україні з насадження українцям російської «вакцини» має чіткі цілі й інтегрована з ІПСО, що приводяться паралельно в нашій країні. Російська пропагандистська машина задіяла навіть американських журналістів.

    Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що російська «вакцина» від коронавірусу «Спутнік V» не має шансів отримати дозвіл в Україні. Третя фаза її випробувань далека від завершення.

    У той самий час самі росіяни не бажають вакцинуватися «Спутніком», а російська влада намагається приховати причетність 48-го Центрального науково-дослідного інституту Міністерства оборони Російської Федерації до розробки нібито вакцини проти коронавірусу «Спутнік V». Цей інститут є розробником біологічної зброї і перебуває під американськими санкціями, інформація про його причетність ускладнила б експорт «препарату».

    Найсвіжіше

    Популярне