П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РФ приховує участь підсанкційного інституту МО РФ у створенні вакцини «Спутнік V»

    У Росії намагаються приховати причетність 48-го Центрального науково-дослідного інституту Міністерства оборони Російської Федерації до розробки нібито вакцини проти коронавірусу «Спутнік V».

    Цей інститут є розробником біологічної зброї і перебуває під американськими санкціями, інформація про його причетність ускладнила б експорт препарату, передає Цензор.нет.

    «Росіяни всіляко намагаються приховати причетність інституту Міністерства оборони Росії ФДБЗ „48 ЦНДІ“ (Центральний науково-дослідний інститут Міністерства оборони Російської Федерації. — Ред.) до розробки нібито вакцини проти коронавірусу „Спутнік V“ з низки причин. Ще з часів СРСР цей інститут був причетний до розробки різного роду наступальної біологічної зброї і загалом те, що він потрапив під дію американських санкцій, цілком закономірно. Те, що цей інститут брав участь у розробці вакцини, накладає відбиток на експортні поставки до країн світу», — заявив аналітик Олександр Коваленко.

    «Поява коронавірусу збіглася з аварією, що сталася в Росії в лабораторіях «Вектора» у вересні 2019 року (Федеральна бюджетна установа науки «Державний науковий центр вірусології та біотехнології „Вектор“. — Ред.), адже Китай був першим, хто зафіксував коронавірус, але велике питання, звідки вірус походить. Саме представники ФДБЗ „48 ЦНДІ“ брали участь у наданні допомоги Італії, що насправді з урахуванням відсутності реальної допомоги було схоже на розвідувальну операцію. І тут мова не в спробах росіян дізнатися якісь секрети країни-члена НАТО, а в бажанні отримати доступ до „генетичного матеріалу“, заражених людей, адже саме в Італії був найвищий пік заражень. Потім незабаром з’явилася вакцина. Є прямий зв’язок представників цієї установи з піком зараження і появою препарату», — підсумував Олександр Коваленко.

    Раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що з Вікіпедії повністю зникла інформація розробника російської вакцини проти коронавірусу — ФДБЗ «48 ЦНДІ» Міноборони Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне