П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Немає росіян, які бажають зробити щеплення російською вакциною

    У російському Петербурзі з 25 тис. доз російської вакцини від коронавірусу знадобилися лише 5 тисяч. Решта 20 тис. доз досі стоять на складі – бажаючих зробити щеплення немає, заявив віце-губернатор Євгеній Єлін.

    Він вважає, що причиною тому – «недостатнє інформування» населення. «Йдуть громадяни, але не так активно, як ми очікували. Треба більше інформувати», – вважає Єлін.

    Вакцинація від коронавірусу почалася в Росії в грудні. Вона проводиться нібито на добровільних засадах, проте, як пояснили фахівці, у низці випадків може виявитися обов’язковою. При відмові від вакцинації можуть відсторонити від роботи, виконання якої пов’язане з ризиком інфекційних захворювань. Це можуть бути, зокрема, співробітники сфери послуг, медичних і освітніх установ, передає GuildHall.

    У Петербурзі за останню добу виявлено 3 тис. 738 нових випадків коронавирусной інфекції, померли 80 осіб.

    Згідно з опитуванням порталу SuperJob, тільки третина росіян готова найближчим часом зробити щеплення від нового коронавірусу, якби була така можливість, а більшість – 70% – не стали б вакцинуватися. Лише 9% росіян однозначно готові зробити щеплення, трохи більше таких (13%) серед людей від 45 років і старше. Швидше схиляються до вакцинації 21% опитаних, серед молоді до 24 років таких трохи більше – 23%. Чоловіки більше, ніж жінки, хочуть пройти вакцинацію – 37% і 21%.

    Серед 70% тих, хто щеплення робити не хоче, 42% однозначно не вважають це за доцільне, а 28% зізналися, що, швидше за все, не будуть вакцинуватися. При цьому найбільш скептично до щеплень ставляться респонденти 35-44 років (74%). Також виявилося, що жінки налаштовані більш скептично, ніж чоловіки, до ідеї вакцинації – 79% і 63%.

    Раніше глава зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель заявив, що Росія через контрольовані державою ЗМІ поширює дезінформацію про західних розробників вакцин від коронавірусу. Дезінформування направлено на країни, в яких Росія хоче продавати свою вакцину.

    Нагадаємо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що російська вакцина від коронавірусу “Спутнік V” не має шансів отримати дозвіл в Україні.

    Раніше депутат Верховної ради від ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив, що в Україні російську вакцину від коронавіруса “Спутнік V” подали на реєстрацію

    Найсвіжіше

    Популярне