П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Медведчук і ОПЗЖ, лобіюючи російську вакцину, потурають масштабному теракту

    Наполегливий лобізм Віктором Медведчуком поставок і виробництва російської вакцини більше схожий не стільки на комерційний або політичний інтерес, як на співучасть в терористичному акті.

    Очільник проросійської партії ОПЗЖ Віктор Медведчук 8 грудня терміново вилетів до Росії для проведення консультацій з директором Центру імені Гамалеі та главою РФПІ Кірілом Дмітрієвим щодо питання виробництва російської вакцини “Спутнік-V” в Україні.

    Вакцини, яка на сьогоднішній день не пройшла всіх етапів клінічних випробувань, а їх завершення планують лише на весну 2021 року. При цьому сама вакцина не тільки вимагає цілої низки найсуворіших приписів в ході використання (наприклад, не вживати 42 дні алкоголь) через вкрай низьку стабільності, але і вже відзначається низкою побічних ефектів.

    Тим не менш, це не заважає партії ОПЗЖ і особисто Віктору Медведчуку через всі підконтрольні йому медіа-ресурси, нав’язувати придбання даної вакцини Україні в країни-окупанта – Росії. А тепер вже взагалі – виробництво даного сурогату на одному з українських підприємств. Попередньо, таким підприємством може стати компанія “Біолік” в Харкові, на якому присутнє необхідне обладнання і є технологічна можливість виробництва “вакцини”.

    Зазначу, що лобіювання ОПЗЖ поставок до України російської вакцини, а тепер уже й її виробництва проходять в рамках організованої з Росії інформаційно психологічної спеціальної операції, покликаної дестабілізувати соціально-громадську обстановку. При цьому вакцинна ІПСО вписується в концепцію інших інформаційних операцій, які зараз проводяться за допомоги медіаресурсів ОПЗЖ, зокрема, культивація наративів про “зовнішнє управління”, а так само охоплення цілої низки економічних і соціальних тем, з спотворенням і маніпуляцією фактів.

    Очевидним є й те, що з Віктора Медведчука зараз старанно роблять образ “рятівника”, який прагне зберегти мільйони життів українців. Без уточнення якою ціною, але головне ж мета, нехай і ефемерна.

    Нагадаю, що раніше була зроблена спроба з Віктора Медведчука створити медійний образ миротворця, який роз’їжджає по світу і приймається на “найвищому рівні”, в Парижі і Берліні, з пропозиціями щодо перемир’я на Донбасі. Ось тільки всі ці зустрічі були організовані з партіями і журналістами, які фінансуються (що у Франції, що в Німеччині) Російською Федерацією (та ж неприховано проросійська “Альтернатива для Німеччини”), а всерйоз Медведчука ніхто у вищому європейському політикумі як не сприймав, так і ігнорував.

    Але слід розуміти ось який дуже важливий момент.

    З урахуванням того, що відомо про так звану російську вакцину, Віктор Медведчук і ОПЗЖ, з усіма доданими їм телеканалами, експертами та іншими посібниками даного піару, є співучасниками бактеріологічного, терористичного акту. Акту, навмисне спрямованого проти здоров’я громадян України та наступних поколінь. Адже дана вакцина, при недостатній вивченості і незавершених клінічних дослідженнях, може завдати непоправного впливу на генетичний фон.

    Ця історія з кожним днем все більше починає виходити за межі дозволеного і розумного. І якщо вчора йшлося про інформаційну безпеку України, сьогодні мова йде про збереження соціально-громадського порядку в країні, то завтра може йтися про збереження здоров’я нації на покоління вперед. І від того на якому з цих етапів всі вищезгадані співучасники будуть продовжувати активно і безкарно діяти залежить і те, якою Україна буде завтра.

    Олександр я Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне