Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    МОЗ виключив можливість реєстрації російської вакцини в Україні

    Російська вакцина від коронавірусу “Спутнік V” не має шансів отримати дозвіл в Україні. Третя фаза її випробувань далека від завершення.

    Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає РБК-Україна.

    Він знову зазначив, що в Україні будуть дозволені вакцини, які отримали схвалення в країнах з жорсткою регуляторною політикою, а також підкреслив, що третя фаза випробувань російського зразка завершиться лише в грудні цього року.

    “Україна ухвалила рішення про можливість реєстрації вакцин, зареєстрованих у країнах з жорсткою регуляторною політикою. Підкреслюю, тільки при зазначених умовах будемо допускати вакцини до використання. Згідно інформації розміщеної на сайті clinicaltrials.gov, завершення третьої фази клінічних випробувань вакцини “Супутник V” заплановано на грудень 2021″, – написав Ляшко.

    Раніше депутат Верховної ради від ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив, що в Україні російську вакцину від коронавіруса “Спутнік V” подали на реєстрацію. За його даними, харківська компанія “Біолік” звернулася до МОЗ та Державного експертного центру з заявою ще 30 грудня.

    Найсвіжіше

    Популярне