П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Церковний суд РПЦ позбавив сану ще одного одіозного священнослужителя

    Російська православна церква переживає справжній парад судових рішень про позбавлення сану священнослужителів.

    12 січня 2021 року відбулось засідання церковного суду Кіншемської єпархії Російської православної церкви, на якому розглядалась справа скандально відомого схиархімандрита Іоаннікія (Єфіменка), повідомляє “Ахилла”.

    За підсумками розгляду, клірика було визнано винним у порушенні священничої присяги, монашої обітниці, низки Апостольських правил і правил Вселенських Соборів. На підставі викладеного, суд прийняв рішення позбавити сану схиархімандрита Іоаннікія (Єфіменка).

    Постанова церковного суду підлягає затвердженню предстоятелем РПЦ і може бути оскаржена.

    Нагадаємо, у жовтні минулого року стало відомо, що депутат Державної Думи РФ Євгеній Марченко надіслав запит до правоохоронних органів з проханням перевірити Свято-Нікольський монастир в селі Чіхачьово Іванівської області, намісником якого є схіархімандрит Іоаннікій (Єфіменко), на предмет сектантської діяльності.

    Правоохоронці РФ провели низку обшуків приміщень обителі, в тому числі, келії намісника обителі. Під час слідчих дій було виявлено і вилучено близько 2 мільйонів російських рублів (приблизно 720 тисяч гривень), а у келії намісника було виявлено дві одиниці травматичної зброї без відповідних дозвільних документів на них.

    Згодом, в Кинешемській єпархії РПЦ заборонили скандального намісника монастиря в служінні. Проте, схиархімандрит Іоаннікій (Єфіменко) оголосив, що буде продовжувати звершувати богослужіння у “своєму” храмі, мовляв, єпархіальні заборони його не турбують, оскільки Бог не забороняв йому служити.

    Найсвіжіше

    Популярне